úterý 22. srpna 2023

Zážitek na rybách + Pepča přání k narozeninám

Nikdo by nevěřil, co se může přihodit na rybách

 PEPČA                                                                                             LUKY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zážitek na rybách  

V sobotu odpoledne se rozhodl syn Pepa s jeho třemi syny : Lukášem, Honzíkem a Pepčou jít na ryby. Odjeli plně vybaveni jídlem, karimatkami, sedačkami, závěsnou sítí a teplým oblečením , aby mohli i přenocovat.  Nejdříve nic nebralo , pak zabral kapr Lukymu, měl 77 cm. Pustili ho zpět, prý se to tak musí, aby přišel další. Dlouho nic nebralo. Pak měl štěstí i velký Pepa chytil kapra 51 cm  .

Když se setmělo  připravili se na spaní. Pepa se rozhodl jít spát do auta, Luky s Honzíkem se uložili na zem na karimatky. Pepča se zavěsil do sítě. K ránu, když ještě byla tma probudilo ho štrachání. Viděl  siluetu lišky. Brzy na to opět usnula zapomněl na to.

Ráno když se probudili se začal Honzík rozčilovat, kam mu kluci schovali botu, večer si jí dal k hlavě. Jelikož Pepča ještě spal a neviděli, že by měl na zemi boty , začali zkoumat zda je nemá na noze. Zjistili, že je nemá. Hledali kolem místa kde leželi a nic nenašli.

Hledali po celém lese, Pepči boty našly tak 1000 m od toho kde spali. Honzíkovu botu nemohli najít. Po dvou hodinách ji našli ve vzdálenosti tak 1,5 km. 

Začali opět chytat ryby a měli více štěstí než v sobotu. Luky chytil druhého kapra 68 cm, pak Pepča 65cm , zároveň Pepa  chytil 53 cm a po hodině Pepča 61 cm . Honza byl jen jak doprovod , nemá rybářský lístek.  Táta Pepa prohlásil :     On jako nejstarší chytil sice nejmenší, ale určitě nejchutnější

Na google našli, že to dělá liška . Tento článek :

BERLÍN - Totožnost tajemného zloděje bot, který před časem řádil v malém německém městečku Föhren, byla odhalena. Ke všeobecnému překvapení odcizila více než stovku střevíců troufalá liška, aby je použila jako hračky pro svá mláďata.

Velmi se jim tam líbilo, zážitek jim zpestřil chytání,  který si budou dlouho pamatovat .A jsou i poučení, že si všechny věci musí přivázat ke stromu, nebo dát do auta. Neví totiž co se lišce  zalíbí příště. 

Dělali jsme si z toho legraci jestli si vzala ty co smrděli více či méně.

6 komentářů:

  1. Tak to je paráda a mladému rybáři blahopřeji k úlovku a narozeninám přeji všechno nejlepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jaruško i ten zážitek mu zpestřit narozeniny ♥

      Vymazat
  2. Parádní úlovky a zážitek s botou to bylo asi překvápko.Hodně zdraví oslavenci. ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️