Ryby( kapry) můžeme udit celé nebo nakrájené na podkovy. Převážeme provázkem , nebo dáme na háčky, tak aby nespadly.
Postup:
Ryby dost nasolíme, dáme trochu pepře, česneku a na tři dny necháme naložené
a pak dáme do komína
Uzení
Naloženého kapra je nutné před uzením dobře opláchnout a osušit. Ryba se pak zavěsí na háček (tak, aby tam držela a nespadla) a udí se při teplotě mezi 60 až 80°C. Ryby vkládejte do vyhřáté udírny. Dobu uzení je třeba přizpůsobit velikosti kapra či kapřích kousků, obvykle však nejméně 3 hodiny, aby maso získalo typickou zlato-hnědou barvu. Když je tam necháte i 5 až 7 hodin, také dobře.
Ahoj Květuško, zdravím. Ryby mám moc ráda, chutnají mě ale nemám udírnu o:). Měj se hezky, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Leni děkuji, bez udírny to bohužel nejde ♥
Vymazat