středa 7. prosince 2022

Uzený kapra

 Ryby( kapry) můžeme udit celé nebo nakrájené na podkovy. Převážeme provázkem , nebo dáme na háčky, tak aby nespadly.

Postup:

Ryby dost nasolíme, dáme trochu pepře, česneku a na tři dny necháme naložené 

 a pak dáme do komína

Uzení

Naloženého kapra je nutné před uzením dobře opláchnout a osušit. Ryba se pak zavěsí na háček (tak, aby tam držela a nespadla) a udí se při teplotě mezi 60 až 80°C.   Ryby vkládejte do vyhřáté udírny. Dobu uzení je třeba přizpůsobit velikosti kapra či kapřích kousků, obvykle však nejméně 3 hodiny, aby maso získalo typickou zlato-hnědou barvu. Když je tam necháte i 5 až 7 hodin, také dobře.


2 komentáře:

  1. Ahoj Květuško, zdravím. Ryby mám moc ráda, chutnají mě ale nemám udírnu o:). Měj se hezky, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni děkuji, bez udírny to bohužel nejde ♥

      Vymazat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️