Rýžový nákyp
Ingredience:
3/4 balíčku KULATÉ rýže
trochu soli
trochu cukru
1 vanilkový cukr
mléko : 1 hrnek rýže = 2 hrnky mléka
4 vejce
kompotované nebo čerstvé ovoce ( nejlepší jsou meruňky, broskve a švestky)
Postup:
V mírně osoleném mléce uvaříme rýži do měkka . Rýži necháme zcela
vychladnout a mezi
tím oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého
vmícháme postupně žloutky s trochou cukru a vanilkovým cukrem do pěny.
Po vychladnutí promícháme rýži se sněhem . Pak vše postupně vrstvíme do máslem vymazaného pekáče.
- Rýže -
- ovoce -
- rýže -
- ovoce -
- nakonec rýže na kterou dáme plátky másla
Zapečeme. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut, dokud povrch nákypu nezezlátne.
POZOR: NÁKYP JE CHUTNĚJŠÍ Z KULATÉ RÝŽE.
Ahojky Květuško, prima receptík - kradu. Už jsem nákyp nedělala strašně dlouho.
OdpovědětVymazatDěkuji Leni je moc dobrý, ale fakt jen výborný z kulaté rýže ♥
VymazatDobře Květuško, zakoupím kulatou ⚛ ღ ♥
VymazatPŘESNĚ LENIČKO , UVIDÍŠ, ŽE BUDE CHUTNAT JINAK ♥
VymazatVypadá moc lákavě,budu muset udělat ale jen pro sebe :) můj manžel nějak nehoví tomu jídlu.
OdpovědětVymazatZnám to, chlapi mají rafěji kus masa ♥ Vyzkoušej a může ochuznat i on ♥
Vymazat