sobota 1. října 2022

Vynikající rýžový nákyp

Rýžový nákyp
Ingredience:
3/4 balíčku  KULATÉ rýže
trochu soli
trochu cukru
1 vanilkový cukr
   mléko : 1 hrnek rýže = 2 hrnky mléka
4  vejce
kompotované nebo čerstvé ovoce ( nejlepší jsou meruňky, broskve a švestky)
Postup:
V mírně osoleném mléce uvaříme rýži do měkka . Rýži necháme zcela vychladnout a mezi tím oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme postupně žloutky s trochou cukru a vanilkovým cukrem do  pěny. 
Po vychladnutí promícháme rýži se sněhem . Pak vše postupně vrstvíme do máslem vymazaného pekáče.
- Rýže -
- ovoce -
- rýže -
- ovoce -
- nakonec rýže na kterou dáme plátky másla
Zapečeme. Pečeme na 170 stupňů asi 40 minut, dokud povrch nákypu nezezlátne.
POZOR: NÁKYP JE  CHUTNĚJŠÍ Z KULATÉ RÝŽE.

 

6 komentářů:

  1. Ahojky Květuško, prima receptík - kradu. Už jsem nákyp nedělala strašně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Leni je moc dobrý, ale fakt jen výborný z kulaté rýže ♥

      Vymazat
    2. Dobře Květuško, zakoupím kulatou ⚛ ღ ♥

      Vymazat
    3. PŘESNĚ LENIČKO , UVIDÍŠ, ŽE BUDE CHUTNAT JINAK ♥

      Vymazat
  2. Vypadá moc lákavě,budu muset udělat ale jen pro sebe :) můj manžel nějak nehoví tomu jídlu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám to, chlapi mají rafěji kus masa ♥ Vyzkoušej a může ochuznat i on ♥

      Vymazat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️