neděle 7. srpna 2022

Luxusní řezy Macecha


 

Řezy Macecha

3 ks vejce

120 g  cukru moučka

50 ml  olej

50 ml  vody

125 g polohrubé  mouky

1 PL   kakaa

1/2 bal.  prášku do pečiva

Pudink:
400 ml mléka
    1 bal.  vanilkového pudinku
    3 PL   cukru

Šlehačkový krém

150 ml  smetany ke šlehání
200 ml  zakysané smetany
1 bal.    vanilkový cukr
 
POSTUP PŘÍPRAVY
Vyšleháme  žloutky s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu a  už jen vařečkou vmícháme  mouku s kypřícím práškem, nakonec sníh z bílků.
Půlku těsta nalijeme na plech 32X23 a druhou obarvíme kakaem. Tmavé těsto lžíci přidáváme na vrch světlého.
Teplý vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta.
Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme, aby vznikl mramorový obrazec.

Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.
Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na vychladý koláč. Na závěr posypeme strouhanou čokoládou


2 komentáře:

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️