sobota 30. července 2022

Domácí tavený sýr

 Domácí tavený sýr 

Ingredience:

1    měkký tvaroh (v kostce nebo kelímku)

1/2 lžičky jedlé sody

1    lžička másla

      Trošku soli, bylinky pode chuti

Postup:

Tvaroh dobře promícháme se sodou, případně dalšími přísadami, a necháme 10 minut odležet.

V hrnečku rozpustíme lžičku másla a když je ještě teplý, vmícháme do něho tvarohovou směs a necháme opět chvilku odležet.

 Můžeme přidat volitelné přísady (doporučuji i špetku soli) a dáme vychladnout do misky.  Tvaroh po spojení se sodou změní svoji konzistenci, po vmíchání do teplého másla chuť sody vyprchá, takže se mi ještě nestalo, že by ji bylo cítit. Chutná to skvěle


Do taveného sýra můžeme přidat rovněž další přísady podle chuti – prolisovaný česnek, nasekané čerstvé bylinky, pažitku, nastrouhanou šunku, na-jemno pokrájenou jarní cibulku, mletou sladkou papriku apod. Tavený sýr tak bude pokaždé jiný a přitom vždy čerstvý a zdravý.

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️