Domácí tavený sýr
Ingredience:
1 měkký tvaroh (v kostce nebo kelímku)
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička másla
Trošku soli, bylinky pode chuti
Postup:
Tvaroh dobře promícháme se sodou, případně dalšími přísadami, a necháme 10 minut odležet.
V hrnečku rozpustíme lžičku másla a když je ještě teplý, vmícháme do něho tvarohovou směs a necháme opět chvilku odležet.
Můžeme přidat
volitelné přísady (doporučuji i špetku soli) a dáme vychladnout do misky.
Tvaroh po spojení se sodou změní svoji konzistenci, po vmíchání do
teplého másla chuť sody vyprchá, takže se mi ještě nestalo, že by ji bylo
cítit. Chutná to skvěle
Do taveného sýra můžeme přidat rovněž další přísady podle chuti – prolisovaný česnek, nasekané čerstvé bylinky, pažitku, nastrouhanou šunku, na-jemno pokrájenou jarní cibulku, mletou sladkou papriku apod. Tavený sýr tak bude pokaždé jiný a přitom vždy čerstvý a zdravý.

Žádné komentáře:
Okomentovat
♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️