Výroba domácího mascarpone
Pokud se naučíte vyrábět domácí mascarpone , už se nikdy nestane, že byste v touze ušetřit nahradili
mascarpone obyčejným pomazánkovým máslem.
Ingredience:
1/2 litru tučné smetany (0,25 litru smetany na šlehání a 0,25 smetany na vaření)1 lžíci čerstvé citronové šťávy
Postup:
Smetanu vlijte do hrnce a zahřejte ji na teplotu 90 stupňů Celsia.
Do smetany přidejte čerstvou citronovou šťávu, vzniklou směs promíchávejte po dobu 10 minut do té doby, než se smetana začne srážet. Poté směs odstavte z plamene.
Na misku postavte cedník, na které dejte pláténko, utěrku nebo bavlněnou plenu. Smetanovou směs zde nechte odkapat, a to ideálně přes celou noc v ledničce.
Ráno budete mít hotové domácí mascarpone připravené k použití.
Domácí mascarpone vám vydrží v lednici až tři týdny. Skladujte jej však v uzavřené nádobě, protože v lednici rádo nasává pachy okolních potravin.
Květuško děkuji za receptík,ještě tu dej ten recept na tavený a tvrdý sýr :) hihi
OdpovědětVymazatDěkuji Romanko, časem se dočkáš ♥
VymazatTýýýýý jó to neznám, určitě vyzkouším ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatLeničko moc děkuji ♥
VymazatTo určitě vyzkouším
OdpovědětVymazatVyzkoušej Jitu, určitě budeš spokojená ♥
Vymazat