pátek 8. července 2022

Domácí mascarpone

 

Výroba domácího mascarpone

Pokud se naučíte vyrábět domácí mascarpone , už se nikdy nestane, že byste v touze ušetřit nahradili mascarpone   obyčejným pomazánkovým máslem. 

Ingredience:

1/2 litru tučné smetany (0,25 litru smetany na šlehání a 0,25 smetany na vaření)

1 lžíci čerstvé citronové šťávy

 

Postup:

Smetanu vlijte do  hrnce a zahřejte ji na teplotu 90 stupňů Celsia.

Do smetany přidejte čerstvou citronovou šťávu, vzniklou směs promíchávejte po dobu 10 minut do té doby, než se smetana začne srážet. Poté směs odstavte z plamene.

Na misku postavte cedník, na které dejte pláténko, utěrku nebo bavlněnou plenu. Smetanovou směs zde nechte odkapat, a to ideálně přes celou noc v ledničce.

Ráno budete mít hotové domácí mascarpone připravené k použití.

Domácí mascarpone vám vydrží v lednici až tři týdny.  Skladujte jej však v uzavřené nádobě, protože v lednici rádo nasává pachy okolních potravin.



 

6 komentářů:

  1. Květuško děkuji za receptík,ještě tu dej ten recept na tavený a tvrdý sýr :) hihi

    OdpovědětVymazat
  2. Týýýýý jó to neznám, určitě vyzkouším ⚛ ღ ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Vyzkoušej Jitu, určitě budeš spokojená ♥

      Vymazat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️