Tento recept zná hodně lidí, dělala jsem lučinu asi před 15 lety, v sešitu je už špatně vidět a tak jsem se rozhodla dát recept i na můj blog.
Domácí lučina 1
Ingredience:
2 ks velké bílé jogurty
1 ks šlehačka 33%
Postup:
V
misce promícháme jogurty se šlehačkou, než se pěkně spojí v hladký
krém.Na větší hrnec či misku dáme cedník a do něj čistou gázu nebo
plátno. Krém z jogurtu a šlehačky vylijeme na plátno v cedníku . Pro
rychlejší proces svážeme do uzlíku a zatížíme hrnkem s vodou. Přikryjeme
utěrkou a dáme na 24 hodin do ledničky nebo do studené spíže. Po 24
hodinách dáme odkapanou lučinu do misky nebo kelímku . Můžeme též
dochutit - pažitkou, kořením a jinými bylinkami.Když sýr nemáme osolený
lze ho použít místo mascarpone do krémů.
Domácí lučina 2
Ingredience:
2 ks měkké tvarohy (
2 ks zakysané smetany
Postup:
je přibližně stejný jako u první lučiny. Tučnost ingrediencí si určíme sami, já mám raději s větší tučností
V misce promícháme tvarohy a smetany. Do cedníku dáme utěrku,
vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme
odkapat 24 hodiny přikryté v lednici nebo ve studené spíži. Na rozdíl od té jogurtové je hustá, vydrží v této konzistenci dlouho.
Dík za receptík,je trochu jiný jak jsem dělala ...uvidím už se dělá.
OdpovědětVymazatRomanko ona jde lučina na různé způsoby ♥
VymazatDělám,je výborná.Mám ji myslím také na blogu
OdpovědětVymazatTak to jsem si nevšimla a je dobrá ♥
Vymazat