Veselá kráva
Ingredience:
Tmavé těsto:
1 Hrnek hladké mouky
1 Hrnek hrubé mouky
1 Hrnek cukru krupice
1 Hrnek mléka
3/4 Hrnku oleje
1 Kypřící prášek
2 Celá vejce
2 Lžíce kakaa
Světlé těsto:
2 ks Tvarohu
1 Hrnek cukru krupice
1 Hrnek mléka
1 Vanilkový pudink
2 Vejce
Postup:
ze
surovin umícháme tmavé a světlé těsto. Část tmavého těsta odlijeme do
hrnku, zbytek nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech/ nebo
na plech s pečícím papírem/.
Nahoru pak nalijeme světlé těsto . Z odlitého tmavého těsta potom děláme na povrchu lžící skvrny. upečeme do zlatova. Zda je těsto dobře propečené zkouším špejlí.
Vypada moc dobře,dělala jsem dle mamky takovou bábovku ale koláčještě ne.Musím zkusit
OdpovědětVymazatJe to moc dobré, už to dělám léta a tenkrát jsem ho našla v tom sešítku za 5 kc
VymazatDalší dobrota ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatLeničko moc děkuji ♥ je dobrá ♥
VymazatDělám,ale mám ji asi pod jiným názvem
OdpovědětVymazatTento recept je dost známý, já ho dříve dělalačasto a nyní jsem si to zopakovala ♥
Vymazat