sobota 28. května 2022

Kardinálské řezy

Tyto řezy jsou moc dobré, našla jsem ho na internet. Řezy se dělají  ze dvou různých těst :         bílkového a žloutkového  + z krému

 

Ingredience na bílkové těsto:

10 bílků

200 g cukru

1 vanilkový cukr

1 špetka soli

2 polévkové lžíce škrobu

 Ingredience na žloutkové těsto:

10 žloutků

2 celá vejce

100 g cukru

100 g hladké mouky

1 vanilkový cukr

Ingredience na krém:

1 litr smetany ke šlehání (40% tuku)

2 ztužovače šlehačky

2 lžíce moučkového cukru

1 lžička instantní kávy rozpuštěná ve studené vodě

pikantní marmeláda dle chuti

 Postup:

Bílkové těsto:

10 bílků nalijeme do mísy, mírně osolíme a vyšleháme šlehačem. Při dalším šlehání přidáme cukr rozmíchaný s vanilkovým cukrem a vymícháme dotuha. Při vytažení metly ze sněhu se musí dělat sněhové špičky, které budou držet.

Škrob přidáme do těsta těsně předtím, než ho dáme péct.

Žloutkové těsto:

V míse smícháme 10 žloutků a 2 celá vejce, přidáme vanilkový cukr a vyšleháme směs dotuha. Potom vmícháme mouku a vytvoříme hladké těsto.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Vysoký plech si vymažeme olejem a nandáme na něj lžící 6 řad bílkového těsta. Dvě řady nejprve podél stěn plechu, potom dvě natěsno vedle sebe uprostřed plechu. A nakonec uděláme mezi krajními a středními řadami po jedné vprostřed zbylého prostoru. Šířka řady odpovídá přibližně šířce lžíce. Zbylé volné pruhy na plechu vyplníme žloutkovým těstem.

 Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C nejméně půl hodiny. Po upečení vyndáme korpus z trouby a podélně v půlce (kde se stýkají dvě řady bílkového těsta) rozřízneme na dva stejně široké pásy.

Jeden díl přendáme na vál jako spodní část dezertu a namažeme vrstvu žloutkového těsta pikantní marmeládou.

Ušleháme smetanu se ztužovačem a 2 lžícemi cukru. Nakonec, těsně před dokončením vmícháme do šlehačky i malého panáčka silné zchladlé instantní kávy.

Celý spodní díl namažeme šlehačkou, upravíme a přikryjeme druhým dílem upečeného těsta tak, aby vrchní strana byla nahoře. Necháme zchladnout hodinu v lednici, pak lehce pocukrujeme a podáváme.

 


 Dobrou chuť


4 komentáře:

  1. Vypadá moc dobře musím zkusít upéct

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romanko dělala jsem je poprvé a jsou moc dobrě, doporučuji vyzkoušet ♥ děkuji ♥

      Vymazat
  2. Také vyzkouším Květuško....👏👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej a dej vědět jak chutnají ♥

      Vymazat

♥️ 🌞🍀Děkuji za komentáře 🍀🌞♥️