Na Velikonoce od mých vdavek dělám SEKANINU, moc nám všem chutná.
Ingredience:
10 vajec / žloutky a bílky zvlášť/
5 rohlíků
1/2 kg uzeného
1/2 kg vepřového
1 sklenka od hořčice dětské krupičky
1 pórek
kopřivy
pažitka
sůl
Postup:
Dáme vařit do jednoho hrnce vepřové maso - dobrý je bůček
Do dalšího hrnce dáme vařit uzené maso - čím je chutnější tím je i lepší sekanina
Do mísy nakrájíme rohlíky / v původním receptu bylo 10 rohlíků, ale pro nás to bylo moc buchtové/. Na nakrájené rohlíky dáme žloutky, krupičku dáme do malé misky a nalijeme na ni vařicí uzenou polévku, aby vznikla hustá kaše a přidáme ji k rohlíkům. Nyní nakrájíme všechno maso, libové na větší kostky a tlusté na malinké. Každý totiž tlusté maso nejí a tímto se v sekanině vytratí, přitom jí dává lepší chuť. Nakrájíme i pórek, kopřivy a pažitku a osolíme.
Vše důkladně promícháme , když je to hodně suché přidávám uzenou polévku. Nezapomeňte že se ještě zředí sněhem.Nakonec vyšleháme sníh z bílků a opatrně promícháme do připravené hmoty. Hmotu dáme do vymazaného pekáče sádlem ,který vysypeme ještě strouhankou.
Podáváme s bramborovým salátem
Nádivka tu mám ráda, také jí budu dělat ⚛ ღ ♥
OdpovědětVymazatJá také ji mám ráda. Děkuji za komentík ♥
VymazatAhoj tak to budu muset zkusit nikdy jsem to nejedla,u nás se to neděla.
OdpovědětVymazatVyzkoušej Romanko , snad bude chutnat ♥
Vymazat