CHLEBA Z HRNCE
Ingredience:
1 hrnek žitné chlebové mouky
3 hrnky hladké mouky
2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného droždí
Postup:
toto vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme. Pak př
imícháme :
1 lžičku octa
2 hrnky studené vody
Vše promícháme na v řidší těsto a posypeme trochu moukou
Mísu přiklopíme nebo dáme do igelitu a necháme v chladu - nejlépe přes noc 12 - 18 hodin kynout.
Poté těsto promícháme vařečkou a opět posypeme moukou. Necháme v teple ještě 30 minut kynout.
Zatím rozpálíme troubu na 230 °C a dáme do ní hrnec s poklicí na 30 minut ve kterém budeme péct
chleba, aby se rozpálil
Po té do horkého suchého hrnce - pekáče vyklopíme pomocí stěrky nakynuté těsto
Kastrol přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut, pak poklici sundáme a pečeme ještě 20 minut.
Květuško vypadá moc dobře,v sobotu ho upeču a pak ti povím jaký byl.
OdpovědětVymazatVyzkoušej ho Romanko, je moc dobrý, syn peče každou sobotu pro nás všechny. mě malý a pro ně veliký ♥
OdpovědětVymazatTa jsem chleba upekla a je moc dobrý super recept
OdpovědětVymazatTo je Romanko dobře, že chutná ♥
VymazatAhojky Květuško, ten chleba vypadá dobře. Receptík kradu, třeba také upeču.
OdpovědětVymazatJestli ho budeš Leni zkoušet, tak ať se povede ♥
Vymazat